Η ουσία του ζητήματος

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τις απολύσεις των εργαζομένων την ουσία του ζητήματος ανέδειξε εμμέσως πλην σαφώς με την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Καζαντζής. Ρώτησε λοιπόν τον νομικό εκπρόσωπο των εργαζομένων ποιους εκπροσωπεί… το σωματείο των εργαζομένων συνολικά ή τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση. Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος των εργαζομένων πετάχτηκε για να απαντήσει πως δεν υπάρχουν λίστες με εργαζόμενους… Ωστόσο όλοι ξέρουν από την εξειδίκευση της ρύθμισης ότι αυτή αφορά 23 εργαζόμενους στο δήμο Αγρινίου και όλοι επίσης ξέρουν ποιοι είναι αυτοί, όπως προφανώς αυτοί οι 23 ξέρουν ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι με απόλυση και όχι κάποιοι άλλοι.

Όλο αυτό αναδεικνύει δύο πράγματα, πρώτον ότι οι 23 εργαζόμενοι κρύβονται πίσω από το σωματείο ευελπιστώντας έτσι σε στήριξη από την πλευρά του δήμου και δεύτερον από την στιγμή που -όπως αποδείχθηκε από την συζήτηση- ο δήμαρχος εκ του νόμου μπορεί και χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην στείλει τα στοιχεία των εργαζομένων στο υπουργείο, η σύγκλιση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ήταν περισσότερο για το θεαθήναι και με στόχο να “χαϊδεψει” τους εργαζόμενους. Επομένως ο Ν. Καζαντζής δικαιούται να ρωτάει -όπως και ρώτησε στη συνεδρίαση- “γιατί μας φέρατε εδώ;”

ΥΓ1 : Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ακριβώς που είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον κ. Καζαντζή το ανέφερε και στη δευτερολογία του (ενισχύοντας την υπόνοια του χαϊδέματος των εργαζομένων) ο Παύλος Μοσχολιός. “Δεν είναι τόπος εδώ για λίστες και ονόματα που θα γίνουν βορά για την κοινωνία και τα τοπικά ΜΜΕ” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

ΥΓ2: Κύριε δήμαρχε δεν ξέρω τι άποψη έχετε συνολικά για τα ΜΜΕ του Αγρινίου… υποθέτω πως δεν θα έχετε ιδιαίτερα παράπονα… Αλλά να σας διευκρινήσουμε πως δεν είμαστε ανθρωποφάγοι και ούτε βέβαια παλαβοί να δημοσιοποίησουμε μια λίστα με ονόματα υπαλλήλων του δήμου και μετά να τρέχουμε να πληρώνουμε αποζημιώσεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Εξάλλου και αν ακόμη είχαμε μια τέτοια λίστα στα χέρια μας δεν θα είχαμε καμία απολύτως καούρα να δημοσιοποιήσουμε τη λίστα των υπαλλήλων ωσάν να επρόκειτο για τη λίστα Λαγκάρντ…