Με Καμαρά και Χάβο γράφει ιστορία…

Την ιστορικότερη νίκη του από άποψη γοήτρου πέτυχε σήμερα ο Παναιτωλικός, νικώντας τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει δυο μεγάλα επιτεύγματα. Το πρώτο να κάνει “κάστρο” πραγματικό την έδρα του, χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα και έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ. Το δεύτερο επίτευγμα είναι οι εμφανίσεις του απέναντι στους μεγάλους. Δυο νίκες με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ και μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Αυτά τα αποτελέσματα δίνουν στον Παναιτωλικό για πρώτη φόρα μια άλλη δυναμική. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ομάδα που οι δυνατότητές της δεν είναι δυνατότητες ομάδας που θα παλέψει για να σωθεί. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ο Παναιτωλικός έγινε ομάδα για… Ευρώπη.Καμαρά Ο Παναιτωλικός φέτος θα σωθεί εύκολα και αυτό οφείλεται στη διοίκηση που έκανε ό,τι καλύτερο για το Παναιτωλικό. Οφείλεται σε παίχτες – κλειδιά, όπως ο Γκάλο, ο Μπικέι, ο Μπακάκης, ο Τζούνιορ. Οφείλεται όμως κυρίως στον Καμαρά και τον Χάβο!

Ο συγκλονιστικός Ανρί Καμαρά παρά τη ηλικία του δείχνει με το πάθος και την όρεξη που βγάζει μέσα στο γήπεδο την μεγάλη του κλάση, αλλά και την νοοτροπία – μαχητή που έχει, πρότυπο για κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι αξιοσημειώτο το ρεκόρ που έχει στα εντός έδρας ματς του Παναιτωλικού. Από το 2011 που παίζει στα «καναρίνια» έχει σκοράρει σε 14 εντός έδρας παιχνίδια τους. Σε αυτά ο Παναιτωλικός όχι μόνο δεν γνώρισε την ήττα, αλλά πανηγύρισε 10 νίκες και παραχώρησε τέσσερις ισοπαλίες.

ΧΑΒΟΣΤα επιτεύγματα του φετινού Παναιτωλικού όμως εκτός από επιτεύγματα των παιχτών είναι και προϊόν της δουλειάς του Μάκη Χάβου! Ο τεχνικός του Παναιτωλικού, για παράδειγμα, σήμερα “πήρε την ταυτότητα” του Αναστασίου! Όχι, βέβαια ότι έγινε Μουρίνιο, επειδή κέρδισε τον Παναθηναϊκό, αλλά όπως ο ίδιος έχει αναλάβει την ευθύνη σε κάποια κακά αποτελέσματα, σήμερα πρέπει να του πιστώσουμε την νίκη. Και είναι εμφανές ότι μαζί με τον Παναιτωλικό που σιγά – σιγά “μεγαλώνει” ως όνομα, “ωριμάζει” και ο Χάβος. Σήμερα στη συνέντευξη τύπου κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι με εκείνον στον πάγκο ο Παναιτωλικός έχει πετύχει δυο ιστορικές νίκες γοήτρου απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό είπε πως δεν τον νοιάζουν αυτά, αλλά στεναχωριέται που η ομάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί εκτός έδρας τόσα καλά, όσο στην έδρα της. Αυτή η δήλωση αλλά κυρίως η πορεία του Χάβου έως τώρα στον Παναιτωλικό δείχνει ότι ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στην δουλειά του και στο στόχο για συνεχή βελτίωση. Ο Χάβος είναι ξεκάθαρα η περίπτωση προπονητή που ο Παναιτωλικός αξίζει να επενδύσει πάνω του!

Διαβάστε ακόμη :