Δύσκολα για τα μικρά αστυνομικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία

Στη Λάρισα βρέθηκε την προηγούμερνη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων, με κύριο θέμα την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναγνωστάκης (δείτε στο βίντεο) υπερθεμάτισε υπέρ της αναδιάρθρωσης, η οποία θα περιλαμβάνει κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων, προχωρώντας ουσιαστικά σε έναν – αστυνομικό αυτή τη φορά – «Καλλικράτη»: «Στα αστυνομικά τμήματα που υπάρχουν 6, 8 ή 10 άτομα δεν παρέχεται ουσιαστική αστυνόμευση παρά γίνεται μόνο η διοικητική δουλειά… Χρειάζονται 30 και 40 άτομα για να καλύπτονται οι περιοχές και διοικητικά και αστυνομικά» τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και πρόσθεσε πως «πάμε σε εξορθολογισμό για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Αυτή η αναφορά του Γ.Γ του Υπουργείου για 30-40 άτομα που απαιτούνται σε συνδυασμό με τις αόριστες απαντήσεις που έδωσε πρόσφατα στη βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, εύκολα οδηγεί τον καθένα στον συμπέρασμα πως τα μικρά αστυνομικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία δύσκολα θα γλιτώσουν το κλείσιμο – συγχώνευση, από τη στιγμή που διαθέτουν πολύ μικρό -ακόμη και μονοψήφιο αριθμό- αστυνομικών υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο βρίσκονται τα αστυνομικά τμήματα Εμπεσού, Γαβαλούς, Κατούνας και Αγίου Βλασίου καθώς και οι αστυνομικοί σταθμοί στο Μύτικα, την Πάλαιρο και το Μενίδι.