Π. Κατσούλης: Ο Κατσιφάρας στηρίζει ΜΟΝΟ τους πολίτες!

Εφόσον κριτήριο “στήριξης” – σύμφωνα με την καταγγελία του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου – είναι η παράταση της κήρυξης του δήμου Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας μέχρι τις 2 Ιουλίου, τότε όντως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας “στηρίζει” τον νυν δήμαρχο Μεσολογγίου.

Επειδή όμως η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα, σας ενημερώνω για όλα εκείνα τα σημαντικά που δυστυχώς “ξέχασε” να αναφέρει ο συνάδελφος, όπως:

1. Ο Περιφερειάρχης”στηρίζει”εξ ίσου και τους δημάρχους ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΘΕΡΜΟΥ και ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, αφού την ίδια μέρα (11/4/2019), εξουσιοδοτήθηκε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γ.Γ.Π.Π. 29/03/2916), να υπογράψει συνολικά 5 αποφάσεις γι’ αυτούς τους δήμους του Νομού μας!

Ευτυχώς που οι δημοτικοί συνδυασμοί που κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές στους υπόλοιπους 4 δήμους δεν κατήγγειλαν τον Περιφερειάρχη, όπως έπραξε ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου…

2. Ουσιαστικά όμως – και αυτό το γνωρίζει ο συγγραφέας της καταγγελίας – ο Κατσιφάρας δεν στηρίζει τους 5 δημάρχους της περιοχής μας. Τους πολίτες αυτών των 5 δήμων στηρίζει. Εκείνους που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου του 2017 – και όχι του 2016 που αναφέρει στην καταγγελία του – για τους οποίους δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της κρατικής βοήθειας, καθώς και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε αυτές τις περιοχές. Όπως επίσης γνωρίζει πως η παράταση δεν συνοδεύεται από νέα χρηματοδότηση και ούτε αναστέλλει το νομό 4412 περί δημοσίων συμβάσεων.

3. Αν η παράταση είναι λάθος και υποκρύπτει δόλιες μεθοδεύσεις, τότε κακώς δόθηκε από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης και ο συνάδελφος δεν έχει παρά να προσφύγει κατά των εξουσιοδοτήσεων που παρείχε και να ζητήσει να αρθούν αυτές. Τότε πράγματι θα μας αποδείξει αν πιστεύει όσα γράφει και δεν είναι όλα προς δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Αντί επιλόγου μια παράκληση.

Ας προσπαθήσουμε κάποιοι μέσα στο τοξικό κλίμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, να μιλήσουμε με επιχειρήματα και απόψεις. Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι κουβέντες καφενείου δεν τιμούν τις πολιτικές παραδόσεις αυτής της πόλης.
Μόνο τότε δεν θα είμαστε όλοι ίδιοι…

Παναγιώτης Α. Κατσούλης
Δημοτικός Σύμβουλος – π. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος