Τώρα έχουμε εκλογές

Το 2014 οι συγκυρίες και οι επιταγές της εποχής οδήγησαν, αναπάντεχα ίσως, στη δημιουργία της δημοτικής κίνησης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ». Ακόμη πιο αναπάντεχο ήταν το γεγονός της εκπροσώπησής της στο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής του συνδυασμού Στέλιο Μερμίγκη.

Του Στέλιου Μερμίγκη | Φυσικός
Υποψήφιος με το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Για όσους γνωρίζαμε, τότε, τα πολιτικά κίνητρα και το κοινωνικό και πολιτικό ήθος του επικεφαλής και των υποψηφίων της παράταξης, τίποτα δεν ήταν ανεπάντεχο:
1. ούτε το γεγονός ότι τα 5 αυτά χρόνια έχουν γίνει 350 περίπου γραπτές ερωτήσεις που αφορούν σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη,
2. ούτε το σύνολο των δράσεων που έχουν γίνει για την ανάδειξη της πρόσφατης ιστορίας της πόλης,
3. ούτε η πολιτική αποδοχή από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους.
Κρίνοντας από τα παραπάνω, κάποιοι που βρεθήκαμε τότε, σε κοντινή ή όχι απόσταση από αυτή την προσπάθεια και με διαφορετική τυχόν πολιτική προέλευση, έχουμε αποφασίσει, ότι όχι μόνο αξίζει τον κόπο να πλαισιώσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια, που έγινε από τη συγκεκριμένη παράταξη, τα προηγούμενα 5 χρόνια, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ να γίνει ακόμα πιο ισχυρό και ακόμα πιο ουσιαστικό με τη συμμετοχή μας.

Βρισκόμαστε εδώ, όχι από πολιτικό επαγγελματισμό. Βιοποριζόμαστε ήδη με διάφορους τρόπους ο καθένας. Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν στην πόλη και τον ευρύτερο δήμο μας άνθρωποι που αξιολόγησαν θετικά τη μέχρι τώρα δράση του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ και ταυτίζονται με το πολιτικό του ήθος. Τους θέλουμε όλους κοντά μας, για να διευρύνουμε το ψηφοδέλτιό μας τόσο στον κεντρικό δήμο, όσο και στην πολύτιμη περιφέρειά του. Γιατί υπάρχει, και είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, η Ανυπότακτη Μακρυνεία, τα Ανυπότακτα Παρακαμπύλια, η Ανυπότακτη Λυσιμαχεία, ο Ανυπότακτος Στράτος και κάθε Ανυπότακτη γωνιά του Δήμου μας.

Για όσους μας γνωρίζουν απ’ την κοινωνική μας ζωή δεν απαιτούμε και να μας ψηφίσουν. Η ψήφος του καθένα είναι υποχρέωση μόνο απέναντι στον εαυτό του. Δεν αξιώνουμε το ρόλο του ευαγγελιστή των λύσεων σε κάθε πρόβλημα του δήμου μας. Είμαστε όμως βέβαιοι πως έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να προσπαθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αν κάποιος νιώθει απέναντί μας μια κοινωνική και μόνο υποχρέωση, ας βρεθούμε να κεραστούμε μεταξύ μας έναν καφέ!!! Όχι την ψήφο του.

Η διαδικασία των εκλογών είναι Πολιτική διαδικασία και καμία σχέση δεν έχει με:
1. τα πανηγυράκια που στήνονται και θα στήνονται μέχρι τις εκλογές,
2. με τις όμορφες φωτογραφίες, τα στημένα χαμόγελα, τα αφισάκια και τις «επί τούτου ενδυμασίες», μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας,
3. με τα εύηχα τσιτάτα των πολιτικών υποσχέσεων και οραμάτων.
Και σε εμάς αρέσουν όλα αυτά, αλλά τώρα έχουμε εκλογές… και αυτό είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.