Παπαναστασίου: Το Αγρίνιο δεν καθοδηγείται, δε χειραγωγείται, δεν πατρονάρεται

Mε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας ολοκλήρωσε ο Γ. Παπαναστασίου την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει του Β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Την προηγούμενη Κυριακή στείλατε το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα. Απόψε το σφραγίσατε. Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ήταν η ισχυρή βάση πάνω στην οποία απόψε οικοδομούμε το μέλλον του τόπου μας. Η παρουσία και ο παλμός σας απόψε εδώ, είναι η καλύτερη εγγύηση για την επισφράγιση της νίκης της Κυριακής», είπε ο Γ.Παπαναστασίου απευθυνόμενος στον κόσμο.

Ο Γ. Παπαναστασίου απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης “σε όλες και όλους όσοι συμμερίζονται το δικό μας όραμα για ένα Αγρίνιο υπερήφανο, νοικοκυρεμένο και δημιουργικό. Ένα Αγρίνιο Μητρόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, που ανταποκρίνεται στον ιστορικό του ρόλο. Σε κάθε Αγρινιώτη που βλέπει την συγκριτική μας υπεροχή και τολμά να κάνει ακόμη πιο αισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον”. Εμφανίστηκε μάλιστα ενωτικός αναφέροντας: «Όπως τόνισα και πριν από μία εβδομάδα, και δεν θα κουραστώ να το λέω, το Αγρίνιο μας χρειάζεται όλους. Όπως έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια,η σύνθεση δυνάμεων είναι η βάση της πολιτικής μου φιλοσοφίας. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να λειτουργώ στο πεδίο της συνεννόησης. Σας θέλουμε όλους κοντά μας χωρίς καμία διάκριση και αποκλεισμό.Είναι για εμάς προϋπόθεση και επιτυχία μας». Και πρόσθεσε: «Είμαι Δήμαρχος Αγρινίου και εκπροσωπώ όλους τους πολίτες. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω την επόμενη ημέρα των εκλογών και κάθε μέρα. Αντίπαλοί μας είναι μόνο τα προβλήματα και οι προκλήσεις. Όπως όλα αυτά τα χρόνια μαζί αγωνιστήκαμε, έτσι και σήμερα, σε κάθε Αγρινιώτη, στέλνω μήνυμα ενότητας όποιον συνδυασμό κι αν ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή».

“Ούτε πατρονάρομαι, ούτε χειραγωγούμαι από οικονομικούς ή πολιτικούς παράγοντες”
Σε εμφανώς προσωπικό τόνο και με ιδιαίτερο νόημα ο Γ. Παπαναστασίου είπε : “Δεν είμαι γόνος ούτε πολιτικού ούτε οικονομικού παράγοντα της πόλης. Και ούτε πατρονάρομαι ούτε χειραγωγούμαι από οικονομικούς ή πολιτικούς παράγοντες. Είμαι ένας από εσάς. Σας κοίταξα στα μάτια κι εσείς μου δώσατε την μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσα να ονειρευτώ. Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να συνεχίσω να δίνω τη μάχη για την επόμενη ημέρα του Αγρινίου. Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με τους ίδιους ρυθμούς για να φθάσω στο στόχο μου: την πόλη που όλοι θέλουμε να ζούμε”.

Πρόσθεσε μάλιστα πως “εμείς δεν επιδιώκουμε να κριθούμε στο πεδίο των μικροπολιτικών συγκρούσεων αλλά στο πεδίο του έργου. Το πολιτικό πατρονάρισμα και τα προσωπικά αλισβερίσια δεν μας αγγίζουν. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τους πολίτες και τη λαϊκή εντολή. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χειραγωγεί και να υποδεικνύει”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γ. Παπαναστασίου υπογράμμισε πως “το Αγρίνιο ήταν, είναι και θα είναι και περήφανο και δημοκρατικό και προοδευτικό. Το Αγρίνιο δεν καθοδηγείται, δε χειραγωγείται, δεν πατρονάρεται. Πάμε όλοι μαζί να τελειώσουμε με τις λογικές του χθες. Όλοι μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι, αισιόδοξοι. Την Κυριακή το Αγρίνιο θα βγει νικητής”.