O καυγάς για τη… σιέστα

Μεγάλος σαματάς έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το ζήτημα της ώρας έναρξης της συνεδρίασης. Το θέμα αρχικά τέθηκε από τον Χρήστο Κορδολαίμη της δημοτικής παράταξης “Αγρίνιο Μπορείς”, ο οποίος χαρακτήρισε αντιπαιδαγωγικό και αντιπαραγωγικό (μετά το φαγητό είπε χαρακτηριστικά) να ξεκινά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 3 το μεσημέρι. Μάλιστα έθεσε και θέμα κανονισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτός προβλέπει πως η συνεδρίαση γίνεται από τις απογευματινές έως τις βραδινές ώρες. Ανάλογες αντιρρήσεις εκφράστηκαν και από τον Σταύρο Καμμένο της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας”, αλλά και από την παράταξη “Ο τόπος μας αξίζει”. Μεταξύ των άλλων ειπώθηκε χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης υποβιβάζει το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, ενώ ακόμη ένα επιχείρημα ήταν πώς αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εργάζονται και το απόγευμα.

Πάντως στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου όσοι έλειπαν, απουσίαζαν είτε για λόγους υγείας, είτε για άλλους οικογενειακούς – προσωπικούς λόγους, όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Σώματος. Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου απαντώντας είπε ότι θα πρέπει να σεβαστούμε και αυτούς που πρέπει να κοιμηθούν νωρίς και όχι μόνο τη μεσημεριανή σιέστα, όπως του υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου που πρέπει να παρίστανται στις συνεδριάσεις, αλλά και το γεγονός ότι πολλές φορές η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τράβα μετά τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα πολλά θέματα να περνάνε άντε – άντε…. Χαρακτήρισε μάλιστα αναβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου την ώρα έναρξης της συνεδρίασης.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αδιανόητο από τη στιγμή που υπάρχουν πλέον στο δημοτικό συμβούλιο αρκετές παράταξεις, άρα κάποιες διαδικασίες αναγκαστικά απαιτούν περισσότερο χρόνο, να φτάνουμε σε σημείο να συζητιέται, για παράδειγμα, το τεχνικό πρόγραμμα ή ο προϋπολογισμός του δήμου, θέματα εξόχως σημαντικά και για τους πολίτες, και να ξεκινά η συζήτηση τους στις 11 το βράδυ. Αυτό συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, που η ώρα έναρξης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου προγραμματίζονταν για τις 7 το απόγευμα.