Η παράταξη Φαρμάκη θα αποσύρει δική της ψήφο, αν η πλειοψηφία κρίνεται από την ψήφο της παράταξης της Χ.Α.

Συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη συζήτησε σήμερα το ζήτημα πολιτικής καταδίκης και θεσμικής απομόνωσης της Χρυσής Αυγής.

Κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε ότι «με τις αποφάσεις της η Δικαιοσύνη ήρθε να επισφραγίσει και να ντύσει με επιχειρήματα αυτό που η ψήφος του ελληνικού λαού επέβαλε», ωστόσο παρατήρησε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο αποπομπής της παράταξης και των εκφραστών της από τα συλλογικά όργανα, παρουσιάζοντας την απόφαση που συνολικά η παράταξη της πλειοψηφίας έχει πάρει, προκειμένου να υπάρξει εκ των πραγμάτων θεσμική απομόνωση της Χρυσής Αυγής.

«Στην περίπτωση που υπάρχουν αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τις οποίες η πλειοψηφία κρίνεται από την ψήφο της προσκείμενης στην Χρυσή Αυγή παράταξης, ο συνδυασμός Όλα από την Αρχή, θα αποσύρει δική του ψήφο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη θωράκισης της δημοκρατικής διαδικασίας. «Εμείς αυτή την απομόνωση θα την κάνουμε πράξη γιατί η δημοκρατία και η νομιμότητα αποτελούν τον οδηγό μας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Επιτροπή Εκδηλώσεων του 1821, στην οποία μετέχει ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στην Χρυσή Αυγή, ο κ. Φαρμάκης σχολίασε πως όταν προτάθηκε να εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις στην Επιτροπή Διοργάνωσης Εκδηλώσεων για το 1821, κανείς δεν πρότεινε να εξαιρεθούν παρατάξεις, ενώ σε άλλο σημείο αναρωτήθηκε γιατί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν έπραξε το ίδιο, όταν ήταν πλειοψηφία και περιφερειακή Αρχή.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ενημέρωσε το σώμα ότι έχει αποστείλει ήδη επιστολές προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκησης και την Ενωση Περιφερειών, με την οποία ζητά η Πολιτεία να εξασφαλίσει το νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου, όσοι πρεσβεύουν τέτοιες απόψεις να μην έχουν πρόσβαση σε δημοκρατικά εκλεγμένα Συμβούλια. «Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να απαιτήσουμε από την ίδια τη δημοκρατία και το σύνολο του πολιτικού κόσμου να υψώσουν εκείνες τις ασπίδες που δεν θα επιτρέψουν ξανά να τεθούν ζητήματα αμφισβήτησης των δημοκρατικών μας θεσμών», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.