Στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Ξανά τριψήφιος ήταν ο αριθμός των νέων μολύνσεων χθες στην Αιτωλοακαρνανία. Τα 158 νέα κρούσματα κορονοϊού που εντόπισε χθες ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία, αποτελούν νέο ρεκόρ κρουσμάτων, αφού το προηγούμενο ήταν τα 150 κρούσματα την περασμένη Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση την Κυριακή 9/5 η Αιτωλοακαρνανία “γράφει” από τις 6/5 έως και χθες 11/5 καθημερινά πάνω από 100 κρούσματα.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν η κορύφωση της έξαρσης της πανδημίας είναι αυτή ή αν θα δούμε και ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων. Πάντως η προσπάθεια επιδημιολογική επιτήρησης της περιοχής είναι ομολογουμένως έντονη τις τελευταίες ημέρες, η προσέλευση των πολιτών στα rapid test μεγάλη και συνολικά ο αριθμός των τεστ που γίνονται είναι αρκετά σημαντικός.

Πάντως η Αιτωλοακαρνανία συνολικά παραμένει στο μικροσκόπιο της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας και σήμερα αναμένεται να γίνει εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης με βάση και τα νεότερα δεδομένα. Δεν αποκλείεται, θεωρητικά τουλάχιστον, αν κριθεί σκόπιμη η επιβολή περιοριστικών μέτρων να δούμε lockdown τύπου Καλύμνου, αν όχι στο σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας πιθανόν στο Μεσολόγγι, που ήδη έχει ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο». Κάτι που εξάλλου, ζητούν ορισμένοι φορείς της περιοχής…