Η ΜΕΘ Αγρινίου έδειξε ότι το κώμα του τοπικού πολιτικού συστήματος

Η ΜΕΘ Αγρινίου έκανε το θαύμα της και “εξευτέλισε” το μεγαλύτερο μέρος του τοπικού πολιτικού συστήματος.

Οι διακομιδές στις ΜΕΘ Άρτας και Πύργου τραυματιών τροχαίων που σημειώθηκαν στην περιοχή του Αγρινίου, ομολογουμένως ανέδειξαν με επιτακτικό τρόπο ένα πρόβλημα που υφίστατο το προηγούμενο δίμηνο, την αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου λόγω υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού. Ωστόσο όταν οι αντιδράσεις έχουν κομματικά και μικροπολιτικά εφαλτήρια και κινούνται μόνο με όρους επικοινωνιακούς κατόπιν των τροχαίων, προφανώς αυτές δεν μπορεί να έχουν αποτέλεσμα και καμία απήχηση. Έτσι λοιπόν είδαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μια μικρή συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου Αγρινίου, η οποία ουσιαστικά αποτελούνταν από υποψηφίους των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, προερχόμενους από το χώρου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα καλέσματα που προηγήθηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την υπο σύσταση αυτοδιοικητική παράταξη του Δ. Τραπεζιώτη έφεραν εντάσεις με τους “αυθόρμητους” πολίτες, που είχαν την αρχική πρωτοβουλία για τη διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείου, εντάσεις που συνεπικουρήθηκαν και από τα «παράκεντρα τοπικής διαπλοκής», όπως αναφέρει η παράταξη Τραπεζιώτη. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να προκύψει μια συγκέντρωση υποψηφίων που “ξύπνησαν” μετά από δύο μήνες που το πρόβλημα της κλειστής ΜΕΘ υφίστατο και φυσικά με το σύνηθες λαϊκίστικο στυλ και το ιατρικό πόρισμα έτοιμο πως δηλαδή αν η ΜΕΘ του Αγρινίου ήταν ανοικτή οι πολυτραυματίες των τροχαίων μετά από νοσηλεία μιας ώρας θα πήγαιναν βόλτα για καφέ.

Στην “αντίπερα όχθη” για την κλειστή ΜΕΘ οι χαμηλοί τόνοι της δημοτικής αρχής Αγρινίου επαναλήφθηκαν σε βαθμό που να ανησυχεί κάποιος, αν θα επαναληφθούν και σε περίπτωση κλείσει το Νοσοκομείο στο σύνολό του. Ωστόσο αυτό που επισκίασε τα πάντα ήταν η αναζωπύρωση της κόντρας Σαλμά και Καραγκούνη σε έναν άτυπο ανταγωνισμό για το ποιος θα κάνει το γραφείο Τύπου του Διοικητή του Νοσοκομείου ή της 6ης ΥΠΕ. Η αντίδραση του Μάριου Σαλμά στην ανακοίνωση του Κώστα Καραγκούνη για την επαναλειτουργία της ΜΕΘ, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, αποδεικνύει και την φαιδρότητα αυτού του “ανταγωνισμού” για το ποιος με παλαιοκομματικό στυλ θα “χρεωθεί” επικοινωνιακά την επαναλειτουργία της ΜΕΘ ή οποιασδήποτε άλλης κίνησης προκειμένου να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα, την ώρα που αυτού του τύπου ο “ανταγωνισμός” θα είχε ένα νόημα, αν γίνονταν προκειμένου η ΜΕΘ να αποκτήσει το προσωπικό για να λειτουργεί όχι έξι, αλλά 12 κρεβάτια, που προβλέπονται στον οργανισμό του Νοσοκομείου.