Oι «τρύπες» του εκλογικού νόμου στα ψηφοδέλτια

Υποψήφιοι για τις «τρύπες» των ψηφοδελτίων ή για «τρέξιμο»;

Δύο 24ωρα απομένουν ουσιαστικά προκειμένου να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Οι επικεφαλής των συνδυασμών και κυρίως οι υποψήφιοι δήμαρχοι αυτές τις τελευταίες ώρες κλείνουν τις τελευταίες «τρύπες» στα ψηφοδέλτια, προσπαθώντας φυσικά να παρουσιάσουν κατά το δυνατόν πλήρη ψηφοδέλτια και με τη μεγαλύτερη δυνατή δυναμική.

Τις «τρύπες» στα ψηφοδέλτια σε πρώτη φάση της έχει ανοίξει ο εκλογικός νόμος που προβλέπει ως μέγιστο αριθμό υποψηφίων το 150% επί του αριθμού του οργάνου της αυτοδιοίκησης, για το οποίο μιλάμε κάθε φορά. Αυτό το 150% στους υποψήφιους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διατηρήθηκε αμετάβλητη η ποσόστωση των γυναικών στο 40% έκανε την προσπάθεια όλων να είναι αρκετά δύσκολη, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πλήρη συνδυασμό με το μέγιστο δυνατό αριθμό των υποψηφίων.

Σίγουρα η ποσότητα παίζει κάποιο ρόλο, παίζει όμως εξίσου ρόλο και η ποιότητα των ψηφοδελτίων και αν πραγματικά όλοι όσοι θα συμμετέχουν σε αυτά έχουν τη διάθεση να «τρέξουν» στην εκλογική κούρσα ή αν απλώς μπαίνουν, προκειμένου να κλείσουν οι «τρύπες».