Γ. Παπαναστασίου: Ζήτησε «ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή»

Στο κατάμεστο Παπαστράτειο παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα Αρχή, τόπος να ζεις»

Την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η εκδήλωση αυτή ήταν συνολικότερα η πρώτη ανοικτή προεκλογική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Αγρίνιο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Η εκδήλωση είχε το χαρακτήρα της παρουσίασης ψηφοδελτίου, που είναι και το πολυπληθέστερο στο Αγρίνιο, ωστόσο στο κατάμεστο Παπαστράτειο ο Γιώργος Παπαναστασίου ζήτησε από τους Αγρινιώτες «ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή».

Κάνοντας τον απολογισμό του έργου του ο νυν δήμαρχος Αγρινίου είπε χαρακτηριστικά «παρουσιάζουμε το έργο μας και ζητάμε να κριθούμε γι αυτό. Λέω συχνά ότι στο Αγρίνιο έχουν γίνει σπουδαία πράγματα. Αλλά τίμια σας λέω ότι δεν κρατώ μαγικό ραβδί. Όλα γίνονται με πολύ κόπο και πολύ δουλειά. Ως σημερινή, αλλά και αυριανή Δημοτική Αρχή, έχουμε υποχρέωση να είμαστε ειλικρινείς. Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν; Προφανώς όχι. Μένει να γίνουν ακόμα πολλά. Γι αυτό και συνεχίζουμε. Έχουμε το όραμα, έχουμε τον ενθουσιασμό, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη γνώση, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε».

«Το Αγρίνιο, όπως όλοι βλέπετε, είναι ένα απλωμένο εργοτάξιο» είπε ο Γ. Παπαναστασίου και «επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, τα τελευταία 4 χρόνια υλοποιήσαμε 335 έργα προϋπολογισμού 200,2 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Αγρινίου. Καταφέραμε να τριπλασιάσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα και να πετύχουμε Πενταπλάσιο ΕΣΠΑ. Απέναντι στις αοριστολογίες εμείς βάζουμε την ακρίβεια του σχεδιασμού. Απέναντι στα ευχολόγια εμείς παρουσιάζουμε ολοκληρωμένα έργα . Με όλα αυτά τα έργα καταφέραμε να κάνουμε σημαντικά βήματα σε τομείς που αφορούν την καθημερινότητα μας όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο, ο πολιτισμός». Σύμφωνα με το Γιώργο Παπαναστασίου τα έργα που έγιναν έδωσαν «νέα ταυτότητα σε μεγάλες περιοχές με την ανάπλασή τους και σε γειτονιές εγκαταλειμμένες και ξεχασμένες».

Ειδική αναφορά έκανε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αγρινίου στα έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα που αφορούν και τις Δημοτικές Ενότητες. «Ολοκληρώσαμε το έργο επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου. Ολοκληρώνουμε το αποχετευτικό στις Δημοτικές Ενότητες . Εκσυγχρονίσαμε, βελτιώσαμε και επεκτείναμε το Δίκτυο Ύδρευσης σε όλο τον Δήμο κατασκευάζοντας ταυτόχρονα το νέο κεντρικό αγωγό Ύδρευσης του Αγρινίου. Είμαστε υπερήφανοι γιατί χτίζουμε για τις επόμενες γενιές» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαναστασίου και πρόσθεσε πως «ήδη έχουμε θεμελιώσει το επόμενο ΕΣΠΑ με πυλώνα τη λίμνη Τριχωνίδα και τις Δημοτικές μας Ενότητες».

Το Αγρίνιο, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αγρινίου, πρωταγωνιστεί πλέον στον χάρτη με τις έξυπνες πόλεις. «Κερδίσαμε βραβείο για τη Χρηστή Διακυβέρνηση, για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο και τις έξυπνες εφαρμογές. Το Αγρίνιο απέκτησε ανοικτή πύλη δεδομένων, την Διαδικτυακή πύλη Γεωχωρικών Πληροφοριών, που με υπερηφάνεια λέμε ότι αποτελεί πρότυπο για τους περισσότερους Δήμους στη χώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Τέλος διεξοδική αναφορά έκανε ο Γ. Παπαναστασίου στο πρόγραμμα συντήρησης, βελτίωσης και ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων, αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναφέροντας ενδεικτικά το καινούργιο 7ο γυμνάσιο Αγρινίου και τα τρία καινούργια γήπεδα στον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά και τη Λεπενού.

Γ. Παπαναστασίου: Ζήτησε «ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή»