Δημοπρατούνται τα περιβόητα κτήματα του Αγγελοκάστρου

Στις 25 Απριλίου θα δημοπρατηθούν τα περιβόητα κτήματα της Κοινότητας Αγγελοκάστρου έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων.

Από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας και ήδη η διακήρυξη δημοπρασίας δημοσιοποιήθηκε. Το θέμα έχει προκαλέσει επανειλημμένως εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, ενώ πέρυσι η αλλαγή των όρων της δημοπρασίας, που είχαν αρχικά αποφασιστεί, προκάλεσαν όχι μόνο εντάσεις μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των αντιδημάρχων Β. Φωτάκη και Γ. Φαρμάκη, με αποτέλεσμα ενόψει της προεκλογικής περιόδου η δημοπρασία να ματαιωθεί και να μεσολάβήσει ένα έτος αναγκαστικής… αγρανάπαυσης.

Αυτή τη φορά σύμφωνα με τους όρους της δημοπρασίας τα κτήματα μπορούν να διεκδικήσουν μόνο φυσικά πρόσωπα κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αγρότες ειδικού καθεστώτος για την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων, εκτός από δενδρώδεις καλλιέργειες.Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για διάστημα τεσσάρων ετών από την υπογραφή του συμφωνητικού. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμων εκτάσεων άνω των 25 στρεμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ζητείτω από το Δήμο Αγρινίου η χρονική διάρκεια της μίσθωσης να είναι πολύ πέραν της τετραετίας και να επιτρέπονται οι δενδρώδεις καλλιέργειες… αλλά ταυτόχρονα και η διάρκεια της μίσθωσης να περιορίζεται στο ένα έτος.

Η παράταξη του Κώστα Πιστιόλα μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις της για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφώνησε με τους όρους της δημοπρασίας και στη Δημοτική Επιτροπή απείχε από την ψηφοφορία. Ωστόσο θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε με ποιους όρους θα συμφωνούσε να δημοπρατηθούν τα κτήματα.

Ακόμη και μέχρι πρόσφατα μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης Πιστιόλα υπήρχαν εκατέρωθεν υπονοούμενα σχετικά με την υπόθεση των κτημάτων του Αγγελοκάστρου. Σε κάθε περίπτωση η περιρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση αυτή δείχνει ότι υπάρχει ένα «παιχνίδι» συμφερόντων με τα κτήματα του Αγγελοκάστρου από αντικροούμενα συμφέροντα μεταξύ διαφόρων παραγόντων του πρωτογενή τομέα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr