«Αγρίνιο – Καρπενήσι»: Εντός του 2024 η μελέτη για το επόμενο τμήμα – Τι απαντά υπηρεσιακά το Υπουργείο

Σε πολιτικό επίπεδο με βάση τα όσα είπε πρόσφατα στη Βουλή ο Υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος η κατασκευή του δρόμου «Αγρίνιο – Καρπενήσι» παραπέμπεται για το απώτερο μέλλον, καθώς δεν έχει προτεραιοποιηθεί αναλόγως από το Υπουργείο. Μεταξύ άλλων εξάλλου το Υπουργείο Υποδομών επικαλείται ότι οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι…

Σε υπηρεσιακό επίπεδο, ωστόσο, το Υπουργείο Υποδομών απαντά σε σχετική ερώτηση της “Ελληνικής Λύσης” ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα έχει ώριμες μελέτες για τη δημοπράτηση του επόμενου τμήματος. Ο λόγος για τη συνέχεια του δρόμου από το ύψος περίπου της Καμαρούλας μέχρι τη θέση Σταυρός, δηλαδή περί τα 21 χλμ. Για το τμήμα αυτό λοιπόν, που δεν εμπίπτει στο κομμάτι της πρόσφατης πρότασης του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για νέα χάραξη του δρόμου, το Υπουργείο θα μπορούσε θεωρητικά να προχωρήσει σύντομα στη δημοπράτησή του, κάτι που εξάλλου έχει ζητήσει και το Συντονιστικό των Φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας.

Αναλυτικά η απάντηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών:
«Βελτίωση Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου (κατά τμήματα). Τμήμα Αγρίνιο – Αγ. Βλάσσης», συμβατικού ποσού 1.741.213,03 € (με ΦΠΑ 19%).

Η αρχή της μελέτης είναι ο Κόμβος Ρουπακιάς επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων και το τέλος της μελέτης βρίσκεται περί την χ.θ.28+500. Η τυπική διατομή είναι β2σ (πλάτος ασφαλτικού 11μ). Για λόγους επίσπευσης της υλοποίησης του έργου το οδικό τμήμα διαχωρίστηκε σε δύο υποτμήματα:
α.Υποτμήμα από χ.θ.0+000 έως χ.θ. 7+450, για το οποίο οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και το έργο κατασκευάζεται με αρμοδιότητα της ΕΥΔΕ/ΚΣΥΥ.
β.Υποτμήμα από χ.θ. 7+450 έως χ.θ. 28+550,για το οποίο οι μελέτες είναι σε εξέλιξη.

Έχουν υποβληθεί οι υπολειπόμενες μελέτες που αφορούν στο υπόψη οδικό τμήμα, δηλ η Οριστική μελέτη οδοποιίας και των ισόπεδων κόμβων, η Οριστική μελέτη αποχέτευσης –αποστράγγισης της οδού, η προμελέτη των τεχνικών Γ4-Γ8 καθώς και οι γεωτεχνικές μελέτες επιχωμάτων-ορυγμάτων. Συντάχθηκε ο 1ος Συγκριτικός Πίνακας που περιλαμβάνει το απαραίτητο πρόσθετο μελετητικό αντικείμενο (πρόσθετα τεχνικά έργα που δεν είχαν περιληφθεί στο φάκελο έργου), των οποίων η αναγκαιότητα προέκυψε κατά την εκπόνηση της μελέτης και από τους εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους. Το συμβατικό αντικείμενο της μελέτης προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr