Αιχμές Σφακιανάκη για Παπακωνσταντίνου για την αλλοίωση της λίστας Λαγκαρντ

Σαφείς αιχμές κατά Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ιωάννη Διώτη για σκόπιμη αλλοίωση τόσο του cd όσο και του USB στο οποίο περιέχονται τα 2.063 ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε Τράπεζα του εξωτερικού, άφησε ο προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Καταθέτοντας στην προανακριτική Επιτροπή που έρευνα την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ, ο κ. Σφακιανάκης φέρεται να υποστήριξε ότι “είναι αυτονόητο ότι η αντιγραφή της λίστας απο το αρχικό cd σε USB και εν συνέχεια η εκ νέου αντιγραφή του USB σε άλλο USB έγινε με διάθεση αλλοίωσης”.
Υπενθυμίζεται ότι η μεταγραφή του αρχικού cd που ήρθε από τη Γαλλία έγινε από συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης Όταν πήρε στα χέρια του το USB ζήτησε από συνεργάτη του να το αντιγράψει σε άλλο USB.

Παράλληλα, ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί δεν έχει μέχρι σήμερα πάρει στα χέρια του το επίμαχο ηλεκτρονικό υλικό, εκτίμησε ότι “αν είχε πάρει από την αρχή στα χέρια του το ηλεκτρονικό υλικό, είτε με τη μορφή του αρχικού cd είτε με την μορφή του πρώτου USB, θα μπορούσε εντός 15 ημερών να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα. ” τώρα δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα”, φέρεται να είπε ο κ. Σφακιανάκης στους βουλευτές.

Αυτή την Ώρα ενώπιον των μελών της προανακριτικής βρίσκεται ο Εμμανουήλ Σκαρμέας, ένας από τους τρεις υπαλλήλους που παρέλαβαν την νέα λίστα που απέστειλε εκ νέου η γαλλική πλευρά στην χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2012.

πηγή : real.gr