To be continued

Ο Μπακάκης συνέχισε την παράδοση που θέλει τον Παναιτωλικό να «βγάζει» εξαιρετικούς αμυντικούς, που φέρνουν χρήματα στο ταμείο του.Στην ΑΕΚ πλέον ανήκει ο Μιχάλης Μπακάκης και ο 23χρονος ανοίγει πανιά για άλλες πολιτείες. Ο νεαρός, γέννημα-θρέμα Αγρινιώτης, συνέχισε την παράδοση που θέλει τον Παναιτωλικό να παραχωρεί αμυντικούς σε άλλες ομάδες έναντι αρκετά μεγάλων χρηματικών ποσών, που είτε έβγαλε από τα φυτώριά του, είτε «ανέθρεψε» ποδοσφαιρικά.

Στη σχετική λίστα δεσπόζει το όνομα του Στράτου Αποστολάκη. Ο οποίος το καλοκαίρι του 1984 έφυγε από τους «κυανοκίτρινους» με προορισμό τον Ολυμπιακό. Για τον παλαίμαχο δεξιό μπακ – τυχαίο; – ακολούθησε ο Παναθηναϊκός και συνολικά 96 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα, με την οποία συμμετείχε και στο Μουντιάλ του 1994. Οπως και οι Μπακάκης, Αποστολάκης, γέννημα-θρέμα Αγρινιώτης ήταν και ο Πέτρος Μίχος. Ο οποίος το καλοκαίρι του 1977 παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε για 10 χρόνια. Ανάλογο ταξίδι (Αγρίνιο-Πειραιάς) έκανε το 1992 ο Μιχάλης Κούσουλας, ενώ ο Μίχος τα χρόνια που έπαιζε ήταν αντίπαλος με τον Χρήστο Βασιλείου. Ο 53χρονος επίσης στα νιάτα του δεξί μπακ, είχε φύγει από τα «καναρίνια» με προορισμό τον Παναθηναϊκό, ενώ έπαιξε και σε ΟΦΗ, Απόλλωνα Σμύρνης.

Ομως υπάρχουν και σύγχρονοι αμυντικοί του Παναιτωλικού, κυρίως ακραίοι οπισθοφύλακες, που «ανάγκασαν» άλλες ομάδες να… ξηλωθούν για να τους αποκτήσουν. Το ίδιο δρομολόγιο με τον Μπακάκη (Αγρίνιο-Νέα Φιλαδέλφεια), έκανε το καλοκαίρι του 2007 ο Δημήτρης Κουτρουμάνος. Λίγα χρόνια πριν, το 2001, ο Φίλιππος Δάρλας παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό, ενώ το 1997 η «σημαία» της ομάδας, ο Μάκης Μπελεβώνης είχε φέρει στα ταμεία του συλλόγου σχεδόν 150.000.000 δραχμές, όταν και παραχωρήθηκε στην Καλαμάτα. Ετσι ο Μπακάκης συνέχισε τη σχετική παράδοση.

πηγή : sportday.gr