Ξεκινούν εκ νέου τα έργα περιμετρικά του Πάρκου

Επανεκκίνηση έχουμε πλέον στα έργα περιμετρικά του Πάρκου Αγρινίου. Το έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται την άνοιξη, σταμάτησε λίγο αργότερα, όταν όπως είχει αποκαλύψει το ΑγρίνιοCulture.gr ο ανάδοχος του έργου υπέβαλε Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών, αφού η 2η πιστοποίηση του έργου ποσού 74.092,00€ που υποβλήθηκε από τον ανάδοχο παρέμεινε απλήρωτη για διάστημα περίπου 2 μηνών. Πλέον όμως τα χρήματα καταβλήθηκαν στον ανάδοχο και έτσι το έργο επανεκκινεί… ελπίζοντας φυσικά να μην προκύψει άλλο πρόβλημα στην χρηματοδότησή του.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο προβλέπει τις παρακάτω εργασίες:
• Εργασίες οδοποιίας στις οδούς γύρω από το Πάρκο (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, Καζαντζάκη, Σαμώτη και Ξενοπούλου) με κατασκευή νέων πεζοδρομίων, διαμόρφωση δύο λωρίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων με νέα άσφαλτο, πλήρης ηλεκτροφωτισμός, φρεάτια ομβρίων και σήμανση. Στις οδούς Σαμώτη και Καζαντζάκη θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο αποχέτευσης και νέος αγωγός ύδρευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια. Επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου θα δημιουργηθούν 29 θέσεις στάθμευσης, και οι θέσεις που δεσμεύονται για ΤΑΞΙ θα μεταφερθούν απέναντι από το Πάρκο.
• Εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου της Ελευθερίου Βενιζέλου όπου υπάρχουν φανάρια, με τη διαμόρφωση 3 λωρίδων κυκλοφορίας για την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων.
• Εργασίες στην υπάρχουσα πλατεία απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο.
• Δημιουργία χώρου SKATE έναντι του γηπέδου του Παναιτωλικού εμβαδού 559 μ2 περίπου, πλήρως ηλεκτροφωτισμένο.
• Δημιουργία χώρου πρασίνου στο ΚΧ 22Γ συνολικού εμβαδού 587 μ2. Σημειώνεται εδώ ότι σε μεγάλο τμήμα των πεζοδρομίων στις οδούς γύρω από το Πάρκο θα φυτευτούν 225 δένδρα και σύστημα αυτόματου ποτίσματος.