Παιδιατρική Νοσοκομείου Αγρινίου : Κωφεύουν στο πρόβλημα [HDvideo]

Θ. Κανελλόπουλος, διευθυντής παιδιατρικής : «Είναι αδιανότητο να δουλεύουμε με αυτούς τους ρυθμούς, είμαστε στο τέλος του 2014 και έχουμε να λάβουμε άδεια από το 2013» – “Οι ανώτεροί μου στους οποίους αναφέρθηκα ουσιαστικά κωφεύουν” – “Αναμένουμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την κλινική”

Μπορεί οι εφημερίες με την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου να καλύφθηκαν για την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη με τη μετακίνηση γιατρών από την Πάτρα, ωστόσο ακόμη το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, απεναντίας τον προσεχή μήνα θα μεγαλώσει, καθώς αναμένεται να αποχωρήσει και ο καρδιολόγος που είχε μετακινηθεί από το νοσοκομείο Μεσολογγίου σε αυτό του Αγρινίου και έχει δηλώσει παραίτηση. Το άλλο μεγάλο “αγκάθι” του νοσοκομείου Αγρινίου είναι η παιδιατρική κλινική που λειτουργεί με τρεις γιατρούς έναντι έξι που προβλέπεται. Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου Θεόδωρος Κανελλόπουλος μίλησε στην webtv του myagrinio.gr για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κλινική.

Δείτε αναλυτικά στην webtv του myagrinio.gr τη συνέντευξη του Θ. Κανελλόπουλου

Η παιδιατρική κλινική εξυπηρετείται πλέον από τρεις μόνο γιατρούς, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στις 18 κλίνες που έχει πλέον στο νέο κτίριο η κλινική, ενώ στο παλιό κτίριο του νοσοκομείο υπήρχαν 10 κλίνες, αλλά περισσότεροι γιατροί… Οι τρεις παιδίατροι που υπάρχουν στο νοσοκομείο έχουν ακόμη υπό την επίβλεψή τους τη λειτουργία των τακτικών ιατρειών, το τμήμα επειγόντων που δουλεύει σε 24ωρη εφημερία για όλο το μήνα και την κάλυψη της μαιευτικής κλινικής και των νεογνών! “Είναι αδιανότητο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτούς τους ρυθμούς, είμαστε στο τέλος του 2014 και έχουμε να λάβουμε άδεια από το 2013” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Θ. Κανελλόπουλος. Και προσθέτει ότι στα αιτήματά του προς τη διοίκηση για την ασφαλή λειτουργία της κλινικής έχουν μείνει αναπάντητα. “Οι ανώτεροί μου στους οποίους αναφέρθηκα ουσιαστικά κωφεύουν” αναφέρει χαρακτηριστικά και ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου για την κάλυψη των εφημεριών χωρίς προβλήματα. “Αναμένουμε να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, διότι έχουν παρθεί πολλές αποφάσεις κατά το παρελθόν που αφορούν την κλινική μας και ουδέποτε εφαρμόστηκαν” σημειώνει ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής.

“Πως μπορεί να ανταπεξέλθει ένας γιατρός όταν πρέπει να εφημερεύσει για 24 ώρες σε τόσα πολλά τμήματα και να έχει την ίδια νηφαλιότητα και πως μπορεί να ανταποκριθεί από το ευκολότερο μέχρι το δυσκολότερο περιστατικό; Με θυσίες; Το κάνουμε, υπάρχει όμως και ένα αλλά…” λέει ο Θ. Κανελλόπουλος στην webtv του myagrinio.gr αναφορικά με τους ρυθμούς εργασίας των γιατρών που καλούνται να κάνουν εφημερίες πάνω από το νόμιμο όριο. Μάλιστα ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση, όπως έπραξαν και άλλοι συνάδελφοί του στο νοσοκομείο, γιατί όπως είπε “πολλές φορές βρίσκουμε τοίχο για τα πράγματα που ζητάμε, δυο χρόνια περιμένουμε, όπως μας υποσχέθηκαν, να προκηρυχθεί επικουρικός παιδιάτρος. Δυο χρόνια και δεν έγινε τίποτα, πόσο μπορεί να αντέξει η υπομονή ενός ανθρώπου;”.