Αυτά δούλεψε στην προετοιμασία ο Παναιτωλικός

Το Joinsports.gr αναλύει τα όσα δούλεψε ο Παναιτωλικός στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι και αποκαλύπτει πως οι Αγρινιώτες θα αγωνιστούν τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Super League. Τα σημεία που δούλεψε ο Πόντες, το θετικό πρόσημο στο τελευταίο φιλικό στο Καρπενήσι με τον Ηρακλή και οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει…

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Παναιτωλικού στο Καρπενήσι έχει τελειώσει και τα πρώτα συμπεράσματα έχουν βγει. Τα «καναρίνια» σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας δούλεψαν πάνω σε όλα τα σημεία που έχει ένας 90λεπτος ποδοσφαιρικός αγώνας, όμως έδωσε έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία που έχουν δουλευτεί και θα τα δούμε στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τα σημεία που δούλεψε και το σύστημα
Όπως είπαμε και παραπάνω, ο Λίονελ Πόντες, δούλεψε σε όλα τα σημεία, όπως επιθετική, αμυντική ανάπτυξη, επιθετική, αμυντική οργάνωση και επιθετική, αμυντική συμπεριφορά στις στατικές φάσεις. Κατά κύριο λόγο, το βάρος έπεσε στα τέσσερα πρώτα δηλαδή την επιθετική και την αμυντική ανάπτυξη, όπως επίσης στην επιθετική και στην αμυντική οργάνωση. Σε ό, τι αφορά το σύστημα που θα χρησιμοποιεί ο Πορτογάλος είναι το 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και τους πλάγιους μπακ να συμμετέχουν ενεργά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Η επίθεση
Ο Πόντες, όντας Πορτογάλος, είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Στο 4-3-3 ο τεχνικός του συλλόγου από το Αγρίνιο, έχει βασίσει την επιθετική ανάπτυξη στην κίνηση που θα κάνουν οι παίκτες χωρίς την μπάλα, στους χαφ που θέλει να είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, όπως επίσης θέλει και οι γραμμές της ομάδας να είναι κοντά. Η επιπλέον άσκηση που δούλεψαν στο Καρπενήσι ήταν η προώθηση των ακραίων μπακ. Ο Πόντες, θέλει οι ακραίοι οπισθοφύλακες να είναι επιθετικοί και στην επιθετική δραστηριότητα να κάνουν τα όβερλαπ, δηλαδή να κινούνται στην πλάτη των εξτρέμ και να δοκιμάζουν τις σέντρες προς την μεγάλη περιοχή.

Στο κομμάτι της επιθετικής μετάβασης ο τεχνικός των «καναρινιών» αυτό που ζητά είναι γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, εκμετάλλευση των κενών χώρων, αλλα επίσης να εκμεταλλεύονται οι παίκτες του το αριθμητικό πλεονέκτημα που ενδέχεται να έχουν στις κόντρα επιθέσεις και γενικώς αυτό που ζητά είναι οι μεταβιβάσεις της μπάλας να είναι αρκετά γρήγορες και να δημιουργούνται με σχετική ταχύτητα, καταστάσεις ευκαιριών για γκολ.

Η άμυνα
Στο αμυντικό κομμάτι οι παίκτες του Παναιτωλικού δούλεψαν σε τρία σημεία αμυντικής λειτουργίας. Το πρώτο περιλάμβανε πίεση ψηλά, με τους επιθετικούς να ασκούν πίεση μέχρι τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στη συνέχεια η άμυνα περιορίζονταν στα 2/3 του γηπέδου και τέλος η άμυνα του Παναιτωλικού, ήταν στον δικό της μισό δηλαδή στο 1/3 του γηπέδου. Ο Πόντες, θεωρεί πολύ σημαντικό τον τομέα της άμυνας και θέλει οι παίκτες του να μπορούν να αμύνονται σε όλα τα σημεία του γηπέδου.

ΠροπόνησηΗ δουλειά στα στημένα και οι παίκτες που ξεχώρισαν
Ο Παναιτωλικός δεν είναι μέχρι στιγμής δουλεμένη στο 100% καθώς υπάρχουν σημεία που χρειάζεται περισσότερη δουλειά, όμως στην αμυντική λειτουργία στις στημένες φάσεις. Εκεί, ο Πόντες επέλεξε την άμυνα ζώνης, όμως δημιουργούνται αρκετά κενά, που θα πρέπει να δουλέψει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Εξίσου δουλειά χρειάζεται και στα επιθετικά στημένα.Τέλος σε ό, τι αφορά τους παίκτες που ξεχώρισαν, ο Ρομέρο έκανε τη διαφορά από την αρχή, ενώ ο Ντάνι Βιγιαφάνες αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, ενώ στην άμυνα ο Μελισσάς με τον Κούσα δίνουν σταθερότητα στα μετόπισθεν.

Έλεγχος προόδου στους «νέους»
Τέσσερα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας οι Δημήτρης Κυριακίδης, Γρηγόρης Μάκος, Ντάνι Μπεχαράνο και Ρομέρο, έδειξαν πτυχές του ταλέντου τους και πιστοποίησαν πως θα είναι βασικά και αναντικατάστατα μέλη της ομάδας του Λιονέλ Πόντες.

Ντάνι Μπεχαράνο: Ο Βολιβιανός ποδοσφαιριστής άργησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας λόγω των υποχρεώσεων που είχε για το Κόπα Αμέρικα. Ωστόσο τις λίγες αυτές ημέρες πρόλαβε να δείξει αρκετά πράγματα. Ο Μπεχαράνο αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ και ήταν εξαιρετικός. Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, συμμετείχε αρκετές φορές στην δημιουργία του παιχνιδιού, ενώ δεν φοβόνταν να μπαίνει δυνατά στις μονομαχίες. Γενικότερα το πρόσημο της μέχρι τώρα παρουσία του είναι θετικό, ωστόσο θα χρειαστεί περαιτέρω δουλειά για προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις των «καναρινιών».

Γρηγόρης Μάκος: Ο διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από τρία χρόνια περιπλάνησης στο εξωτερικό επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να ξαναβρεί τον αγωνιστικό ρυθμό και φυσικά να διεκδικήσει μια θέση στην Εθνική Ελλάδος. Ο Μάκος επέστρεψε ορεξάτος και σε κάθε προπόνηση στο Καρπενήσι ήταν από τους καλύτερους του Παναιτωλικού. Η εμπειρία και η ποιότητα του θα βοηθήσει αρκετά τα «καναρίνια» στο νέο πρωτάθλημα και αυτό είναι ένα συν σε αυτό που θέλει να «χτίσει» ο Λιονέλ Πόντες.

Εμιλιάνο Ρομέρο: Ο Εμιλιάνο Ρομέρο αν και είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού, έδειξε για ποιο λόγο ήρθε στο Αγρίνιο. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Νίκο Μαρτίνες διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση, καλή μεταβίβαση της μπάλας και πολύ καλά στημένα. Παρότι είναι μόλις μια εβδομάδα στην ομάδα, πιστοποίησε πως με το καλημέρα θα πάρει φανέλα βασικού.

Δημήτρης Κυριακίδης: Μετά την φυγή του Ράφαελ Μπρακάλι, ο Παναιτωλικός βγήκε στην αγορά για να βρει τον ιδανικό πορτιέρε. Το όνομα του Δημήτρη Κυριακίδη προκρίθηκε από την αρχή και έτσι ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης υπέγραψε στην ομάδα του Αγρινίου, προκειμένου να προσδώσει στον σύλλογο ότι έκανε και ο προκάτοχος του. Στο Καρπενήσι ο Κυριακίδης έδειξε σταθερότητα στην απόδοση του και κυρίως ήταν θετικός στις επεμβάσεις του. Έδειξε διάθεση, θέληση και πάνω από όλα πάθος για να δικαιώσει αυτούς που τον πίστεψαν και τον έφεραν στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.

πηγή : joinsports.gr