Κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός – 4-0 ήττα από τον Παναθηναϊκό

Bαριά ήττα γνώρισε ο Παναιτωλικός στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 4-0. Αν και στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και κατάφερε να μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό επιθετικά, στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες του Μάκη Χάβου σταδιακά κατέρρευσαν απέναντι στον Μπέργκ που είχε κέφια και πέτυχε χατ-τρικ.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει σε κανένα σημείο του ρυθμό. Απ’ την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και απειλήθηκαν ελάχιστα με αποτέλεσμα στο πρώτο 45λεπτο να κρατήσουν με σχετική άνεση το μηδέν στην εστία τους. Στο 17ο λεπτό σημειώθηκε η σημαντικότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, η οποία ανήκε και στους φιλοξενούμενους. Ο Λόπες επεχείρησε να απειλήσει με ένα διαγώνιο σουτ, από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε μόλις άουτ. Από κει κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τις πτέρυγες αλλά δεν τα κατάφερε ενώ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν προτεραιότητα στην αμυντική τους «οχύρωση» και να «χτυπήσουν» σε κάποια κόντρα. Στο 37ο λεπτό ο Κουρμπέλης πέρασε στη θέση του Ρέις που δεν μπορούσε να συνεχίσει στο παιχνίδι λόγω ενός χτυπήματος που δέχτηκε στο πρόσωπο από ένα σουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 45ο λεπτό όταν ο Μπεργκ έπιασε μια κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κουλιμπαλί από τα δεξιά αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε πάνω από τα καρέ του Κυριακίδη με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες και χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

ΠΑΟ - Παναιτωλικός (1)Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης έκανε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή (μετά απ’ αυτή του Κουρμπέλη με τον Ρέις). Τη θέση του Κλωναρίδη πήρε ο Π. Βλαχοδήμος που στο 48’ απείλησε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή το οποίο απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κυριακίδης. Στο 54’ ο Μπεργκ βρήκε έξοχα τον Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο Κυριακίδης. Ο Παναθηναϊκός αύξανε διαρκώς την πίεσή του και στο 59’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Εμποκού να βγάζει τετ α τετ τον Μπεργκ που πλάσαρε με το αριστερό αλλά ο Κυριακίδης έσωσε και πάλι την εστία του με τα πόδια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βιγιαφάνιες σούταρε πάνω απ’ τα δοκάρια από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το γκολ ήρθε για το τριφύλλι στο 67’ όταν ο Χουλτ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Βιγιαφάνιες έπιασε την κεφαλιά, ο Κυριακίδης απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στον Τσοκάνη και κατόπιν στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στον Μπεργκ που την έσπρωξε στα δίχτυα προ κενής εστίας (1-0).Ο Παναιτωλικός αντέδρασε μετά το γκολ που δέχτηκε και δύο λεπτά αργότερα (69’) ο Κούσας βρήκε με κάθετη πάσα τον Λόπες που βρέθηκε φάτσα με την εστία, όμως ο Οδ. Βλαχοδήμος έπεσε εξαιρετικά στα πόδια του και έδιωξε τη μπάλα. Στο 80’ ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του όταν ο Λουντ έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε ωραία στον Μπεργκ το σουτ του οποίου κόντραρε στον Κούσα και αφού «κρέμασε» τον Κυριακίδη κατέληξε στα δίχτυα (2-0). Στο 86’ ο Μπεργκ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ ύστερα από σέντρα του Π. Βλαχοδήμου, αλλά στο 89’ ο Βιγιαφάνιες βρήκε με κάθετη πάσα τον Λουντ που πλάσαρε σωστά και έκανε το 3-0. Το κερασάκι στην πράσινη τούρτα μπήκε από τον Μπεργκ που έφτασε στο χατ τρικ στο 92’, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζέκα (4-0).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Ρέις (37’ Κουρμπέλης), Εμποκού (78’ Λουντ), Κλωναρίδης (46’ Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας (66’ Κουτρουμάνος), Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Λόπες, Πάουλο, Κλέσιο (73’ Μουνιόζ), Ρότσα (79’ Παπαδόπουλος), Μαρκόβσκι.