Συνεχίζεται η σύμβαση για τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Στράτου

Εγκρίθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Προγραμματική Σύμβαση των: Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αγρινίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Στράτου.

Aρχαίο θέατρο ΣτράτουΟ δήμος Αγρινίου είχε αποφασίσει από το 2013 να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη μελέτη με 80.000ευρώ, ωστόσο τον Οκτώβριο του 2015 που απαιτήθηκε να παραταθεί η σύμβαση που είχε υπογραφτεί, αυτό δεν έγινε, επειδή στο Υπ. Υπουργείο Πολιτισμού δεν είχαν ξεκαθαρίσει ακόμη οι αρμοδιότητες των προσώπων που τοποθετήθηκαν μετά τις εκλογές στο Υπουργείο. Έτσι η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί συνέχεια και ολοκλήρωση της αρχικής σύμβασης για το ποσό των 32.500ευρώ που δεν απορροφήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της από 12/8/2013 σύμβασης είχαν ολοκληρωθεί και παραδοθεί τα εξής:
Α. Η πραγματοποίηση καθαρισμών και συμπληρωματικής ανασκαφής έρευνας στο Αρ-χαίο Θέατρο Στράτου και
Β. Η τοπογραφική – αρχιτεκτονική – φωτογραμμετρική (τοπογραφικά, κατόψεις, όψεις, τομές, λεπτομέρειες, ορθοφωτογραφίες) αποτύπωση.
Η νέα σύμβαση έχει σκοπό την έρευνα και την ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης – αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Στράτου, προκειμένου να διαφυλαχθεί και αναδει-χθεί η τεράστια αρχαιολογική και πολιτιστική του αξία.