Κ.Καρπέτας: Ένα εκατομμύριο για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας την επόμενη τριετία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαβούλευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τους φορείς του τουρισμού για τη διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας για την επόμενη τριετία. Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μεσολόγγι, εκπροσώπων φορέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου και παρουσιάστηκε το υπό διαμόρφωση σχέδιο.

Για το θέμα μίλησε στον ΑΕΡΑΣ FM 99,5″ και το Δημήτρη Παπαδάκη ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καρπέτας εξηγώντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητά τις προτάσεις αρμοδίων φορέων, προκειμένου να καταρτιστεί το Τεχνικό Δελτίο που θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για χρηματοδότηση. “Προσπαθούμε να συνδιαμορφώσουμε το σχέδιο για την επόμενη τριετία, που αφορά την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας προσπαθούμε να πάρουμε προτάσεις από τους φορείς, προκειμένου να καταθέσουμε το τεχνικό δελτίο και να είμαστε σε θέση να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ για την επόμενη τριετία” ανέφερε αρχικά ο Κ. Καρπέτας και πρόσθεσε πως “μπορούμε να κάνουμε στοχευμένη τουριστική προβολή για τους προορισμούς μας, να τους αναδείξουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο και να παντρέψουμε με όλες τις δράσεις που ήδη έχουμε κάνει ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέχρι τώρα”. Υπογράμμισε επίσης ότι “υπάρχει ένα ποσό γύρω στο ένα εκατομμύριο για αυτά τα τρία χρόνια και πρέπει να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα, αφού για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο στοχευμένο”.

Nα συνεχιστούν τα διψήφια ποσοστά αύξησης
Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι να συνεχιστεί η αύξηση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην επισκεψιμότητα της περιοχής. “Noμίζω ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία, να προβάλλουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολύ ελκυστικoύς προορισμούς που έχουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τα δύο μεγάλα landmarks που έχουμε, που έχει να κάνει με την Ολυμπία, τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, αλλά και η Αιτωλοακαρνανία με τον εναλλακτικό οικοτουρισμό, με τις πολλές δυνατότητες που έχει και στο θρησκευτικό τουρισμό και στον ποδηλατικό τουρισμό και πολλά άλλα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Καρπέτας και πρόσθεσε πως πρέπει να προβάλουμε τις περιοχές μας ώστε να είμαστε πιο ελκυστικοί και να ανεβάσουμε την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας, που είναι το ζητούμενο. “Είμαστε σε καλό δρόμο” ανέφερε σε σχέση με την επισκεψιμότητας “πέρυσι είχαμε διψήφια ποσοστά αύξησης επισκεπτών στην περιοχή μας και φέτος η Περιφέρεια θα έχει διψήφια ποσοστά, γιατί αυτά είναι τα νούμερα από τους αναπτυξιακούς πολλούς και των αεροδρομίων αλλά και των λιμανιών και το Κατάκολο και το λιμάνι της Πάτρας και το Άκτιο αλλά και ο Άραξος, πέρυσι είχανε διψήφια ποσοστά αύξησης, φιλοδοξούμε και φέτος θα πάμε εκεί”.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καρπέτας τόνισε ότι η αντιπεριφέρεια είναι έτοιμη να καταθέσει προτάσεις στο χωροταξικό για τον τουρισμό που θα προωθήσει το Υπουργείο. “Είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε προτάσεις, γιατί το χωροταξικό είναι κομβικό για τη χώρα, γιατί πρέπει να καθορίσουμε τις χρήσεις γης, για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και επενδύσεις στον τουρισμό” υπογράμμισε ο Κ. Καρπέτας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κ. Καρπέτας στον ΑΕΡΑΣ FM 99,5