“Με απλή αναλογική το Πάρκο θα είχει τελειώσει…”

Η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πλέον νόμος του κράτους. Βεβαίως υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ της απλής αναλογικής, για την “απλή αναλογική”, όπως θεσπίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι τόσο απλή και τόσο αναλογική, υπάρχουν και αντιρρήσεις. Θα φέρει η απλή αναλογική συναινέσεις, που είναι και το ζητούμενο; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα, αν δεν υπάρξει εφαρμογή στην πράξη.

Ο Δ. Τραπεζιώτης πάντως που τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής χρησιμοποίησε πρόσφατα ένα από μείζονα θέματα του δήμου Αγρινίου για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της απλής αναλογικής. Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της παράταξής του υποστήριξε πως με την απλή αναλογική η υπόθεση του Πάρκου θα είχε τελειώσει. Συγκεκριμένα ανέφερε πως παρά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την ανάθεσης της μελέτης του Πάρκου, ο δήμαρχος τις αγνόησε και προχώρησε σε ανάθεση της μελέτης. Εννοώντας προφανώς πως σε ένα δημοτικό συμβούλιο με σύνθεση μέσα από τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, ο δήμαρχος θα έπρεπε να λάβει υπ’όψιν του και άλλες παρατάξεις για να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους και να προχωρήσει.

Μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί να έχει και άδικο ο Δ. Τραπεζιώτης, γιατί δεν παύει αυτό να είναι μία υπόθεση. Το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση του Πάρκου δεν θα είχε τελειώσει, ούτε με τη “δωρεάν” μελέτη που πρόσφερε η ΠΕΕΓΕΠ –αν λάβουμε υπ’όψιν τη σειρά των φαξ– πρώτα στον Δ. Τραπεζιώτη και μετά στο δήμο Αγρινίου…