Αυτά δημιουργούν ανασφάλεια στο Νοσοκομείο

Μια και μόνη ένσταση θα εκφράσουμε στην απάντηση που μας έστειλε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με πρόσφατο δημοσίευμα του ΑγρίνιοCulture.gr για την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου. Και αυτή έχει να κάνει η ευκολία με την οποία χρησιμοποιεί  τη λέξη “παραπληροφόρηση”.

Την όποια πραπληροφόρηση θα πρέπει να ξέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών την έχουν κάνει οι υγειονομικοί φορείς και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των υγεινομικών φορέων με δημόσιες ανακοινώσεις τους. Από εκεί αντλήσαμε στοιχεία για να κάνουμε τη σύγκριση της στελέχωσης του Νοσοκομείου Αγρινίου με τον “Ερυθρό Σταυρό”. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι υποεκτιμήσαμε την παρουσία πολλών ειδικευόμενων γιατρών στο “Ερυθρό Σταυρό”, ίσως τελικά αυτοί να μην είναι για τη “λάντζα”, όπως πιστεύαμε, αλλά να μπορούν να αντιμετωπίσουν και μία πανδημία… Ας μην αναρωτηθούμε βέβαια, γιατί στο Αγρίνιο ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε δείγμα ειδικευόμενου, ενώ σε άλλα επαρχιακά νοσοκομεία, υπάρχουν κάποιοι (όχι πολλοί, αλλά υπάρχουν). Επειδή όμως τυχγάνει το ΑγρίνιοCulture.gr να είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης του Αγρινίου που δημοσίευσε την αναφορά των γιατρών της Παθολογικής Κλινικής, όταν το Νοσοκομείο ορίστηκε ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό, θα μπορούσαμε και εμείς να μιλήσουμε για παραπληρόφηση, όταν τα νούμερα που επικαλούνται οι Γιατροί της Κλινικής, είναι διαφορετικά από αυτά που επικαλέστηκε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών μετά από μόλις δύο εβδομάδες στην ενημέρωση που έκανε στους φορείς. Δεν το κάναμε όμως…

Την ανασφάλεια στους πολίτες της περιοχής δεν τη δημιουργούν τα δημοσιεύματα ή τα σχόλια, είτε εδράζονται σε σωστά, είτε ακόμη και σε λάθος στοιχεία. Την ανασφάλεια στους πολίτες τη δημιουργεί το γεγονός ότι, για παράδειγμα, η λεγόμενη “κλινική covid”, ο θάλαμος επί της ουσίας, “ανεβοκατεβαίνει” από τον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου στο ισόγειο. Ανασφάλεια στους πολίτες δημιουργεί το γεγονός ότι όταν στο Αγρίνιο σηκώνονται φωνές διαμαρτυριών για δύο το πως θα λειτουργήσουν δύο κρεβάτια covid και τα περιστατικά ως επί το πλείστον “πακετάρονται” για την Πάτρα, ενώ στην Κοζάνη το Μαμάτσειο μπορεί και νοσηλεύει διψήφιο αριθμό ασθενών με covid και αλλά τόσα ύποπτα περιστατικά. Ευτυχώς που από άποψη κρουσμάτων δεν γίναμε Κοζάνη δηλαδή… Η ανασφάλεια δημιουργείται, όταν ακούμε για τα δεκάδες χιλιαδες τεστ που κάνει το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο Μαμάτσειο και στο Αγρίνιο οι παράγοντες του Νοσοκομείου αλληλοδιαψεύδονται δημοσίως στο γιατί δεν προχώρησε η πρόμηθεια αναλυτή για να διενεργούνται τεστ covid…